Društvo

DŽOMIĆ PREMJEŠTEN U BEOGRAD

Autor Gordana Bojanić

Protojerej stavrofor Velibor DŽomić, kojije godinama službovao u crkvi Svetog Đorđa pod Goricom, premješten je u Beograd.

Izvor: MONDO

Tim povodom je juče mitropolit crnogorsko primorski Joanikije služio liturgiju, na kojoj je između ostalog poželio i dobrodošlicu novim starješini te crkve protojereju Mirčeti Šljivančaninu i protojereju-stavroforu Gojku Peroviću, objavljeno je na sajtu MCP.

“Danas smo ovdje i zbog naših obaveza ali i zbog lijepih povoda koji su nas povukli da danas ovdje služimo ovu lijepu službu, da bratski, ljudski i sveštenički ispratimo našega oca Velibora koji je dugo godina službovao u Mitropoliji crnogorsko primorskoj i imao zapaženu ulogu”, rekao je Joanikije.

Prema njegovim riječima, Velibor Džomić je darovit i pismen, a što je značajno među sveštenicima, raspolaže velikim znanjima iz oblasti prava i crkvenog i državnog, a to je bilo veoma značajno u vremenima iza nas, ali će biti i u vremenima koja dolaze.

“On je zatražio kao sveštenik, poštujući crkveni red, pošto mu porodica već živi u Beogradu, da i on ide za Beograd. Tamo će imati isto značajnu službu, u to sam uvjeren”, kazao je Joanikije i naglasio da je Džomić bio revnostan i darovit sveštenik i vjerni saradnik mitropolita Amfilohija.