Društvo

SKANDAL NA OSTROGU: "Kako je samo mogla?" Snimak iz manastira uzburkao javnost (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić Izvor mondo.rs

Snimak koji se ovih dana širi internetom poput šumskog požara podelio je mišljenja gledalaca. Povela se čak i rasprava o tome da li bi crkva trebalo da uvede obavezan kodeks odijevanja prilikom posjete manastirima i drugim vjerskim objektima.

Izvor: Youtube/printscreen/Kulturista / Coolturista/twitter/printscreen/@ScepanCar

U njemu, vidimo oskudno odjevenu mladu djevojku koja se uputila u turistički obilazak manastira Ostrog. Jedna korisnica društvenih mreža snimila ju je i prokomentarisala kako je "Sramota ljudskog roda".

Oštra ocjena bez svake sumnje, a kako se može vidjeti, ona na sveto mjesto pošla u podignutoj majici, minijaturnom šortsu i ljetnjim papučama, dakle kao na plažu. I ako njena odjeća odgovara vremenskim prilikama, može se dati argument u pravcu toga da nije bila prikladno obučena za ovu situaciju.

A onda su uslijedili komentari:

"Kako je samo mogla? Skrnavi sveto mjesto", "Sramota, pa nije na plažu krenula", "Ovo je uvredljivo", "Nevaspitano. Najbolje u crkvu u tangama da dođe", "Šta je ovo? Sramota" i slično.

Ipak, izvjestan broj korisnika društvene mreže je stao u odbranu djevojke:

"Nije baš u redu da je snimaš i ismijavaš. Ima takvih ljudi, to svako zna", "Bitno je da neko posjeti svetinju i da vjeruje u Boga. Prije svega ste vi grešni", "Šta vas briga kako se ona obukla? Pred kapijom ima odjeća i marame", "Ljudi su vjekovima išli pocijepani i polugoli u svetinje, u čemu je problem?".

Pogledajte video i procijenite sami: