Društvo

TROJE PREMINULIH, 77 NOVIH SLUČAJEVA KORONE

Autor Gordana Bojanić

U Crnoj Gori su, u posljednja 24 sata, od posljedica koronavirusa preminule tri osobe, a registrovano je 77 novih slučajeva infekcije, od kojih 62 među građanima i 15 među turistima, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Izvor: MONDO

Iz IJZ su kazali da su njihove i druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije koronavirusa tokom nedjelje završile analizu i dostavile rezultate za 1.483 uzorka na koronavirus.

Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 23, Budve 16, Kotora deset, Nikšića sedam, Bara šest, Cetinja pet, Herceg Novog četiri, Tivta dva i iz Bijelog Polja, Ulcinja, Andrijevice i Tuzi po jedan.

Udio novopozitivnih slučajeva u ukupnom broju testiranih za nedjelju iznosio je 5,19 odsto.

“Tokom jučerašnjeg dana Institutu su prijavljena tri smrtna ishoda povezana sa SARS-CoV-2 infekcijom, i to kod pacijenata iz Podgorice, Cetinja i Plužine, od kojih je najmlađi imao 60, a najstariji 85 godina”, kaže se u saopštenju.

Ukupan broj preminulih povezanih sa COVID-19 infekcijom u Crnoj Gori od početka pandemije je 1.627.

Navodi se da je do 15 sati prijavljen oporavak kod 13 pacijenata.

Uzimajući u obzir sve novootkrivene slučajeve, kao i broj oporavljenih, ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva COVID-19 u Crnoj Gori iznosi 742.

Od početka epidemijskih dešavanja ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim koronavirusom u Crnoj Gori je 101.207.

U Budvi su trenutno aktivna 203 slučaja koronavirusa, u Podgorici 175, Kotoru 76, Herceg Novom I Nikšiću po 59, Baru 51, Tivtu 41, na Cetinju 31, Andrijevici devet, Beranama i Ulcinju po sedam.

U Bijelom Polju, Pljevljima i Tuzima trenutno je aktivno po pet slučajeva koronavirusa, u Danilovgradu četiri, Plavu i Rožajama po dva i na Žabljaku jedan.

U Gusinju, Kolašinu, Mojkovcu, Petnjici, Plužinama i Šavniku trenutno nema aktivnih slučajeva koronavirusa.