Društvo

UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE: KAŽNJENA TRI STRANA DRŽAVLJANINA ZBOG NEREGULARNOSTI U POSLOVANJU

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Sud za prekršaje kaznio je tri strana državljanina koji obavljaju privrednu djelatnost po nalogu Uprave za inspekcijske poslove (UIP) zbog kršenja Zakona o prekršajima.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

„Obavljena su tri privođenja u Sudu za prekršaje stranih državljana koji obavljaju privrednu djelatnost u Crnoj Gori, shodno zakonskim odredbama Zakona o prekršajima, radi izricanja novčanih kazni zbog utvrđenih prekršaja kod subjekata nadzora“, saopšteno je iz UIP-a.

Okrivljene osobe su, kako se navodi, strani državljani koji se shodno zakonskim odredbama Zakona o prekršajima privode i rade u hitnom postupku.

Možda ce vas zanimati

 „Sva tri predmeta su završena i izrečene su im novčane kazne i to: iz oblasti Zakona o turizmu i ugostiteljstvu (1.000 eura + 200 eura), i iz oblasti Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti - Sanitarna inspekcija (500 eura + 200 eura)“, kaže se u saopštenju.

Iz UIP-a su naveli da se u dva predmeta radilo o stranim državljanima sa Kosova, a u jednom slučaju o stranom državljaninu iz Srbije.

Oni su apelovali na strane državljane koji obavljaju privrednu djelatnost da se pridržavaju važećih zakonskih propisa, jer će u suprotnom biti sankcionisani.