Društvo

NA ŽABLJAKU SNABDIJEVANJE VODOM NORMALIZOVANO, RESTRIKCIJE UKINUTE

Autor Jovana Radunović Izvor Antena M

Radovan Bošković, direktor preduzeća “Komunalno i vodovod” kazao je za Antenu M da je stanje sa snabdijevanjem vodom na Žabljaku normalizovano i restrikcije su ukinute.

Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Prije nekoliko dana došlo je do havarije pumpnog postrojenja u jednom od reni bunara kod Crnog jezera, prenosi Antena M.

Zbog toga što je taj lokalitet preplavljen naraslom akumulacijom jezera i što je bio nepristupačan za otklanjanje kvara najavljeno je angažovanje ronilaca.

Posljedica su bile restrikcije koje su srećom kratko potrajale.

“Juče smo angažovali ronioca koji se spuštio u bunar i demontirao pumpno postrojenje koje je potom snagom radne mašine izvađeno na površinu a potom transportovano na remont.

U međuvremeno obavili smo i druge poslove pa su dotoci vode u glavni bazen dobri, stanje se normalizovalo, čime su se stvorili uslovi za ukidanje restrikcija”, kaže Bošković.

On je apelovao na potrošače da se u okolnostima turističke sezone i veoma dobre posjećenosti ovog planinskog centra voda racionalno troši kako bi se izbjeglo neželjeno uvođenje ponovnih restrikcija, piše Antena M.

Žabljak, snabdijevanje vodom normalizovano
Izvor: Portal Antena M

Možda ce vas zanimati

Tagovi