Društvo

BEČIĆ: CRNOJ GORI POTREBNA POMOĆ POLICIJE KAKO BI SE BRŽE KRETALA PUTEM KA EU

Autor Jovana Raičević

Crnoj Gori je potrebna pomoć policije kako bi se brže kretala putem evroatlantskih integracija, poručio je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Izvor: Demokrate

On je prisustvovao pokaznoj vježbi koju je, povodom 13. jula, Sektor policije posebne namjene izveo u policijskom kampu na Zlatici i strelištu na Ćemovskom polju u Podgorici.

Bečić je, kako prenosi RTCG, kazao da policija nije zloupotrebljavala silu nakon smjene vlasti za razliku od, kako je naveo, ranijih hapšenja političkih neistomišljenika.

Izvor: Demokrate

On je istakao da je Crnoj Gori potrebna profesionalna policija u procesu integracija.

"Pored kredibilnog NATO partnera, jasan put Crne Gore su evroatlantske integracije, i za to nam je potrebna pomoć policije da bi se brže kretali tim putem", kazao je Bečić

On je rekao da crnogorska policija ima odriješene ruke da se obračuna sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

"Što se tiče politike imate voljno, a mirno ćete stajati samo pred Ustavom i zakonom", poručio je Bečić.

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin istakao je da policija ulaže napor u poboljšanje bezbjednosnog okruženja i daje doprinos evroatlantskom putu Crne Gore.

Izvor: Demokrate

"Rezultati profesionalnog rada policije uticali su na to da bezbjednosa situacija bude stabilna i da našu drzavu svrstavaju u bezbjedne destinacije", kazao je Brđanin.

Kako je naveo, efikasna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije podrazumijevapoboljšanje uslova rada i standarda pripadnika policije.

„Saradnja s međunarodnim partnerima daje rezultate, čemu smo svjedoci proteklih mjesec“, kazao je Brđanin.