Društvo

SLUČAJ U DOMU ZDRAVLJA KONIK: RADNIK OBEZBJEĐENJA DOBIO OTKAZ, PACIJENTKINJA I RANIJE PROUZROKOVALA INCIDENTE

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Dom zdravlja u Podgorici prekinuo je ugovor o radu sa službenikom obezbjeđenja koji je bio akter incidenta na zdravstvenom punktu na Koniku, pišu Vijesti.

Izvor: MONDO

Iz Doma zdravlja su saopštili da je u četvrtak jedna pacijentkinja na Koniku, u prostorijama Doma zdravlja, pokušala na silu da dođe do terapije, razračunavajući se, kako navode, unutra objekta sa zdravstvenim radnicima, navode Vijesti.

Zbog toga je intervenisalo obezbjeđenje i sukob sa pacijentkinjom se prenio na plato ispred objekta, naglašavaju Vijesti.

"Dom Zdravlja nema nadzorne kamere ali smo kao i pojedini mediji sinoć dobili video zapis dijela incidenta koji je očigledno napravio neko od građana koji se nalazio u prostorijama objekta. Nakon uvida odlučili smo da prekinemo ugovor o radu sa jednim od službenika obezbjeđenja jer je u pokušaju da zaštiti zdravstvenu radnicu postupio brutalno i neprimjereno.

Dom Zdravlja je, međutim, istog trenutka, ne znajući za video snimak, slučaj prijavio policiji i svi akteri incidenta su istu noć saslušani. Postupak je u toku i mi ga ne možemo komentarisati jer nemamo niti možemo imati saznanja o tome šta je tim povodom saopšteno istražnim organima", navodi se u saopštenju.

Dodaju i da čuvajući dostojanstvo pacijenta i poštujući Zakon da ne mogu javno pojasniti detalje sukoba koji je sa zaposlenim osobljem izazvala pacijentkinja, ističu Vijesti.

"Ono što možemo saopštiti je gotovo neizdrživa situacija za ljekare i zdravstveno osoblje na pomenutom punktu, koja traje godinama i svakodnevno, u prilikama kada se dijele tačno određene terapije. Tada, kao i u četvrtak, nisu bili fizički ugroženi samo zaposleni u Domu zdravlja nego i ostali pacijenti koji se zateknu u holu i čekaonici ali i svaki radnik obezbjeđenja našeg punkta.

Nažalost, neprijatnosti i incidentnost sličnog tipa naša pacijentkinja je prouzrokovala više puta i na različitim punktovima u gradu. Iskreno nam je žao što se ovakve stvari dešavaju i bez obzira na to što posao ljudi iz obezbjeđenja tada podrazumijeva izuzetan napor i kompleksno profesionalno postupanje, nikome ko učini korak više i primijeni nepotrebnu silu neće biti oprošteno niti će proći bez sankcija.

Dakle, prekršajno-krivična odgovornost je u rukama državnih organa i to prepuštamo njima, a ono što je kao kazna u našoj nadležnosti stupa na snagu odmah", zaključuje se u saopštenju Doma zdravlja Podgorica.