Društvo

ODBORNICI GLAVNOG GRADA NA NAREDNOJ SJEDNICI UTVRĐUJU KNJIŽEVNU NAGRADU DRAGAN RADULOVIĆ

Autor Jovana Raičević Izvor Dan

Sjednica Skupštine Glavnog grada zakazana je za 27. jula pred odbornicima će se naći 17 tačaka, piše Dan.

Izvor: YouTube - printscreen

Na dnevnom redu su polugodišnji presjek punjenja budžeta Glavnog grada, ustanovljenje književne nagrade Dragan Radulović, ali i predlog strategije zapošljavnja Glavnog grada za period od 2021. do 2025. godine, navodi Dan.

Tu su i izvještaj o realizovanim aktivnostima u sprovođenju lokalnog plana za unapređenje socijalne inkluzije razvoj usluga socijalne i dječje zaštite za prošlu godinu, zatim informacija u pripremljenosti turističke sezone u ovoj godini, izmijenjena odluka o davanju na korišćenje, bez naknade, zemljišta za fudbalske terene na Zlatici, zatim, ustupanje zemljišta FK Ilarion u KO Cijevna bez naknade, kao i davanje saglasnosti Opštini Tuzi za izgradnju objekta na zemljištu u imovini Glavnog grada.

 Tu je i odluka o davanju u zakup zemljišta za postavljanje privremenog objekta, odluka o naknadama za korišćenje opštinskih puteva, kao i izmijenjena odluka o regulisanju saobraćaja na teritoriji Glavnog grada.

Pred odbornicima je i izmijenjena odluka o davanju u zakup poljoprivrednog zemljišta radi podsticaja poljoprivredne proizvodnje na teritoriji grada, zatim odluka o davanju saglasnosti na izmjeni statuta Muzeja i galerija, kao i dopunjena odluka o naknadi za rad stalnih radnih tijela Skupštine Glavnog grada obrazovanih posebnim odlukama.

Tu je i odluka o određivanju lokacije sa elementima urbanističko-tehničkih uslova za izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa komunalno servisni objekat u Zagoriču, kao i odluka o određivanju lokacije sa elementima u rbanističko-tehničkih uslova za izgradnju zgrade preduzeća Čistoća na Vrelima ribničkim, zaključuje Dan.