Društvo

ĆERKE ZDRAVKA KRIVOKAPIĆA RAZOČARANE: PROTJERUJU NAS IZ SRBIJE, NE OSJEĆAMO SE BEZBJEDNO U BEOGRADU

Autor Gordana Bojanić Izvor nova.rs

Ćerke predsjednika Vlade Crne Gore, Zdravka Krivokapića, Jelena i Milena Krivokapić kažu za Nova.rs da se nakon hajke koja je pokrenuta u beogradskim tabloidima ne osjećaju bezbjedno, te da je njihova porodica izložena nezapamćenom medijskom linču.

Izvor: Vlada Crne Gore/S. Matić

One su istakle da su veoma razočarane zbog toga što ih neko protjeruje iz države i grada koji doživljavaju kao svoj, te da će, u konsultaciji sa porodicom i bezbjedonosnim službama Crne Gore, procijeniti koliko je njihov dalji boravak u Beogradu siguran.

Reagujući na natpise u beogradskim tabloidima, koji su njihovog oca opisali kao "izdajnika" i "čovjeka koji pljuje Srbiju", a njih kao djecu premijera Crne Gore koja, uprkos tome, imaju poslove u Beogradu, Jelena i Milena Krivokapić navele su da su odmah nakon završenih studija pokrenule posao u Srbiji i zasnovale porodice, ali da se zbog hajke koja je pokrenuta protiv njih ne osjećaju bezbjedno u prijestonici Srbije.

Saopštenje Jelene i Milene Krivokapić u cjelosti je prenijela Nova.rs.

“Iz čiste ljubavi prema Srbiji i Beogradu ostale smo tamo nakon završenih studija, zasnovale porodicu i pokrenule posao. Sa neizmjernim žaljenjem konstatujemo da je hajka koja je pokrenuta na našu porodicu, od danas i na nas dvije lično, učinila da se ne osjećamo sigurno i da je naš dalji boravak u Srbiji neizvjestan. Ovo što rade tabloidi je ono što može da vidi sva javnost i Srbije i regiona, ali mi nismo suočene samo sa medijskim linčom. O svemu smo obavijestile institucije koje se bave bezbjednošću u Crnoj Gori. Trenutno smo u Crnoj Gori, a da li ćemo napustiti Srbiju i Beograd odlučićemo nakon konsultacija sa porodicom i službama koje u Crnoj Gori procjenjuju našu bezbjednost.

Razumijemo da politika na Balkanu ponekad podrazumijeva i poneku težu riječ, ali ovo što se radi kroz medije u Srbiji našoj porodici više nije politika, već čist linč.

Nas niko nije natjerao da odemo u Beograd i počnemo da se profesionalno ostvarujemo, već smo to učinile iz ljubavi. Zato je strašno da nas sada neko tjera da napustimo državu i grad koje smo voljeli kao svoje. Želimo da se zahvalimo svim prijateljima u Srbiji, svim dobrim ljudima koji su nas zvali danas da nam pruže podršku i da nam kažu da smo dorobodošle u Srbiji. Tu Srbiju i taj Beograd smo zato i izabrale za mjesto u kojem želimo da živimo”, poručile su one.