Društvo

VLADIMIR ILIČKOVIĆ - Istaknuti slikar iz Bara sa najdužom bradom i brkovima!

"Cijelog života sam razmišljao zašto treba čekati ženu uvijek onih pet ili 10 minuta. Otkad imam bradu, sad one čekaju mene."

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

U novembru svake godine se obilježava borba protiv raka prostate i testisa. Na globalnom nivou se organizuju mnoge akcije kako bi se povećala svijest muškaraca o ovom problemu. Prije 15 godina je tim povodom nastao pokret "Movember" u kombinaciji riječi novembar i brkovi (na engleskom „mustache“). Ovaj pokret je nastao simbolično, kao znak solidarnosti za sve koji se bore sa tim problemom, a u međuvremenu je puštanje brkova postao zaštitni znak ove kampanje i moda koja se proširila svijetom.

Jedan od onih koji se pridružio ovom pokretu je istaknuti slikar iz Bara, Vladimir Iličković.

On navodi da je i kao mlad volio bradu i brkove, ali ga je ovaj pokret motisivao da krene da ih pušta što više, kao i da se učestvuje na takmičenjima koja se organizuju ovim povodom.

U Crnoj Gori je osvojio nagradu za najneobičniju bradu, a u Sarajevu je osvojio prvo mjesto za najduže brkove i drugo mjesto za najdužu bradu. Kada je riječ o održavanju brade, kao i vrućini koja dolazi, Vladimir kaže da je ljubav ljubav i da ako nešto stvarno voliš sve daješ i ništa nije teško.

Vladimir ističe da su mu najveća inspiracija za slikanje masline i žene. Maslina jer predstavlja simbol svih religija, mira i spasa za čovječanstvo, a što se tiče žena, on podsjeća na njen značaj i kako kaže nema svijeta bez žene.


POGLEDAJTE VIDEO: