Društvo

IZLOŽBA OLDTAJMERA: "JUGOSNOSTALGIJA" OD SJUTRA ISPRED CAPITAL PLAZE

Autor Jovana Raičević

Izložba oldtajmera pod nazivom “Restart” koja se održava u Capital Plazi i u narednim danima donosi mnoštvo interesantnih dešavanja.

Izvor: The Capital Plaza

Pored stalne postavke klasičnih automobila koja se nalazi u atriumu gdje se svakodnevno smjenjuju interesantni automobili stariji od 30 godina, u četvrtak 17.06. u vremenu od 17 – 21h na prostoru kod fontane Capital Plaze biće upriličena izložba pod nazivom Jugonostalgija, saopštili su iz The Capital plaze.

Izložbu će sačinjavati automobili koji su bili svakodnevna pojava na našim ulicama do prije 30 godina a danas ih je skoro nemoguće sresti. Izložbu će sačinjavati popularne Fiće, Zastave 101, Škode, Peglice i ostala vozila koja su obilježila jednu epohu na ovim prostorima.

 U subotu 19.06.u periodu od 17 – 21h, Volkswagen Classic Club Montenegro organizovaće humanitarnu akciju u saradnji sa fondacijom “Budi human”. Zainteresovanim posjetiocima će biti omogućeno da se uz simboličnu uplatu putem SMS-a fondaciji "Budi human", provozaju u nekoj od popularnih Buba koje su vlasništvo članova ovoga kluba.

Ponedjeljak, 21.06. od 17 - 21h je rezervisan je za prvu crnogorsku izložbu i berzu modela i maketa automobila koja će biti održana u atriumu Capital Plaze a na kojoj će se predstaviti desetak kolekcionara. Zainteresovani posjetioci moći će da vide tematske kolekcije, interesantne modele, kao i da nauče nešto o ovom popularnom hobiju.

U isto vrijeme biće predstavljen projekat “Mercedes Adenauer – Barn find” mladog Dejana Savićevića. Radi se pronalasku izuzetno rijetkog automobila kojeg je pronašao i spasio Savićević i čija restauracija predstoji. U atriumu će biti izložen automobil u stanju u kojem je pronađen dok će Savićević predstaviti istoriju automobila i planove za vraćanje ovog rijetkog vozila na staze stare slave, zaključuje se u saopštenju.

Tagovi