Društvo

JOŠ JEDNA SPORTSKO - REKREATIVNA ZONA U PODGORICI

Autor Jovana Radunović

Gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković juče je sa saradnicima obišao nekadašnju sportsko - rekreativnu zonu koja se nalazi u neposrednoj blizini Poreske uprave i kompanije 13. jul Plantaže na Tuškom putu i tom prilikom najavio uređenje ovog prostora.

Izvor: PG biro

„Unazad godinama, ova površina se nalazi u krajnje nezadovoljavajućem stanju, iako je dugo vremena prije toga predstavljala najpopularniji prostor za sport i rekreaciju. To je nešto što nas opominje i obavezuje i u tom smislu želim da kažem da smo primili k znanju brojne sugestije naših sugrađana koji su nas zamolili da preduzmemo nešto kada je u pitanju stanje ove površine i poštujući ono što je njihov legitimni interes i interes svih nas", istakao je Vuković.

Izvor: PG biro

Najavio je prve korake u pravcu rekultivacije ovog prostora do kraja godine, obnavljanje trim staze, osvjetljenje i novi poligon za sport u neposrednoj blizini. Takođe, najavljene su akcije ozelenjavanja u cilju obnavljanja izgubljenog zelenog fonda u park-šumi.

Izvor: PG biro

“Računamo da će to biti dovoljno da se ljudi vrate u ovu park-šumu, a onda bismo dogodine, imajući u vidu da se radi o značajnoj investiciji, kompletan ovaj prostor ogradili u saradnji sa našim kolegama iz Agencije za stanovanje, odradili još jedan poligon i dodali nove sadržaje u skladu sa onim što budu očekivanja naših sugrađana i računam na ovom prostoru dobili ono što ćemo za 15-ak dana dobiti u drugom dijelu Tološke šume”, istakao je Vuković.

Izvor: PG biro