Društvo

NOVI KREATIVNI PREDUZETNICI U DELTI

Autor Jovana Raičević

Na centralnom štandu u šoping molu Delta City, u okviru programa podrške kreativnom preduzetništvu koji Glavni grad realizuje u saradnji sa Delta City-jem i kompanijom Strategist, ovog mjeseca svoje proizvode predstavlja brend Agate, saopšteno je iz PG Biroa.

Izvor: PG biro

Agate je zanatska radionica koja nudi crnogorskom tržištu jedinstvena umjetnička djela, kuhinjsku galanteriju i razne dekorativne proizvode. Ručno izradjeni i ručno oslikani predmeti predstavljaju pravi spoj tradicionalnog i modernog, a kombinacija drveta i dekorativne smole čine proizvode unikatnim i jedinstvenim, navodi se u saopštenju.

Svaki njihov proizvod ima karakteristike crnogorskog podneblja, bilo to kroz izbor drveta ili motiv koji se oslikava. Proizvode prave kombinujući staklo, keramiku, kamen i platno, uz određenu ručnu ili mehaničku preradu. Na njihovom štandu u Delti će posjetioci biti u prilici da čuju kako su počeli sa radom, te o tradicionalnoj vještini ručnog rada koju koriste za izradu dekorative.

Podsjećamo, od početka 2021. godine, odnosno kroz ovogodišnji konkurs do sada su svoje proizvode predstavili domaći brendovi - Radionica Krpenka, Petit Paris Clothing, Flamingo Design, Mika rawbeauty i Radionica pašte, zaključuju u saopštenju.