Društvo

Vladimir Šibalić u posjeti u Kuslevovoj kući - mjestu koje budi puno emocija i sjećanja na djetinjstvo

Autor Jovana Raičević

Vladimir Šibalić, rođen je 17. oktobra 1964. godine u Kuslevovoj kući na desnoj obali Ribnice, što je, kako kaže privilegovan status za svakog Podgoričanina, saopšteno je iz PG Biroa.

Izvor: PG biro

Šibalić je posjetio upravo ovu kuću koja je nedavno rekonstruisana i svečano otvorena u susret Danu nezavisnosti.

“Oduševljen sam jer ovo mjesto budi puno emocija i divnih sjećanja i uspomena na moju porodicu i rano djetinjstvo, sama kuća i život koji smo imali u njoj”, istakao je Šibalić i zahvalio gradonačelniku Vukoviću što je i Kuslevova kuća – jedan od mnogobrojnih projekata uljepšavanja Podgorice data na upotrebu građanima Podgorice i Crne Gore, kao i turistima koji posjećuju ovo mjesto.

“Posebno mi je drago i budi emocije kod mene što je kuća otvorena 21. maja. Skrenuo bih pažnju i izrazio zadovoljstvo što se u Podgorici realizuju značajni projekti, koji zavređuju da se nađu na mapi mjesta koje vrijedi posjetiti. Podsjetiću na park posvećen Đorđu Balaševiću koji je za mene kao korisnika takvih površina, u kulturološkom smislu nešto što je veliki doprinos i podstrek koji ova sredina daje za razvoj regionalne, evropske i svetske kulturne baštine”, zaključio je Šibalić.

Istoričarka mr Vanja Vuković je istakla da je za JU Muzeji i Galerije Podgorice čast i veliko zadovoljstvo što su ugostili Šibalića.

“Drago nam je što smo danas u prilici da ugostimo jednog divnog čovjeka koji je bio sastavni dio kuće Kuslevovih i koji je nesebično podijelio svoja sjećanja na boravak u ovoj kući. Ona su neprocjenjiva zato što ukazuju da ova kuća ima kontinuitet i poslije odlaska familije Kuslev. Iskreno se nadam da će materijal i njegova sjećanja poslužiti za dalja istraživanja i ovu izložbu upotpuniti”, zaključila je Vuković.