Društvo

POBJEGNITE IZ GRADSKE SVAKODNEVNICE I UŽIVAJTE U PRIRODI SA ŽIVOTINJAMA KOJE VAM NUDI RANČ "K9"! (VIDEO)

Autori Nikoleta Vukčević Teodora Orlandić

Posjetili smo ranč "K9" i proveli savršen dan u jahanju konja, druženju sa raznim životinjama i više nego sjajnom gostoprimstvu.

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić

Ranč "K9" nalazi se sedam kilometara od Podgorice, u mjestu zvanom Donje Liješnje. Nadomak grada, a u predivnoj prirodi, na ranču možete naći razne vrste životinja, od domaćih kokošaka do rakuna i divljih svinja. Većinu životinja vlasnici ranča, Robert Vuletić i Sandra Zogović, kupili su na stočnoj pijaci na kojoj su se prodavale domaće životinje namijenjene za klanje i kasnije prodaju mesa. Međutim, kupivši ih, oni su im takoreći dali drugu šansu, oporavili ih i produžili im život. Ostale divlje životinje Robert i Sandra su dobili ili pronašli od strane ljudi sa različitih mjesta koji su im javili da životinjama treba pomoć ili da su životno ugroženi. 

Od skoro, svi koji se odluče da posjete ranč, imaju priliku i da pođu u nevjerovatnu avanturu - jahanje konja! Tura košta 30 eura po osobi i traje nekih dva i po do tri sata. Takođe, svi ljubitelji konja mogu uzeti časove jahanja kod njih koji iznose po času 9 eura za djecu i 10 eura za odrasle.

Osim toga, oni takođe i nude razne vrste manjih proslava, ali pod uslovom da one ne ugrožavaju i ne remete mir životinja.

Kako je nama bilo na jahanju i cjelokupan doživljaj, možete pogledati u sledećem prilogu.

POGLEDAJTE VIDEO:

ranč k9
Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević i Teodora Orlandić