Društvo

POLETIO AIR MONTENEGRO! FUDBALERI NAŠE REPREZENTACIJE PRVI PUTNICI! (VIDEO)

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Avion nove nacionalne kompanije "Air Montenegro" poletio je po prvi put sa podgoričkog aerodroma u 11 časova.

POLETIO AIR MONTENEGRO
Izvor: AVIOPORTAL.me

Među putnicima našli su se članovi fudbalske reprezentacije Crne Gore koji su čarterom odletjeli za Sarajevo, gdje će sjutra odigrati prijateljsku utakmicu protiv Bosne i Hercegovine.

Početak komercijalnih letova najavljen je za 10.jun, a destinacija će biti Beograd. Prema rasporedu letova koji je objavljen na sajtu kompanije, Air Montenegro će letjeti iz Podgorice do Beograda šest puta nedeljno, a iz Tivta do Beograda 12 puta nedeljno, prenose Vijesti.

Pogledajte video:

Izvršni direktor kompanije To Montenegro, Predrag Todorović kazao je da mu je velika čast što danas Air Montenegro počinje da leti i što je prva operacijha organizovana za fudbalsku reprezentaciju.

"To je jedan od razloga zašto mi postojimo, da pomognemo privredu i turizam Crne Gore", izjavio je on.

Todorović se osvrnuo šta je urađeno u prethodnom februara. Kako je kazao, osmog februara imali su samo jedan registracioni papir, pišu Vijesti.

"Nismo imali kancelarije, ljude, avione... Danas, samo tri i po mjeseca kasnije, mu smo kompanija koja je funkcionalna i koja ima dva aviona u svojem vlasništva, i koja ima jedan potpuno novi distributivni sistem", naveo je Todorović.

Dodao je da se od osnivanja bord direktora sastao 20 puta.

"To vam samo govori kolika je bila želja, volja i entuzijazam svih nas da ovaj projekat dovedemo do kraja, odnosno početk", rekao je Todorović.

Naveo je da je saradnja sa stečajnom upravom Montenegro Airlines (MA) svakodnevna, ističu Vijesti.

"Pokušavamo da nađemo najbolji i najefikasniji način, jer je ovo ipak jedan projekat koji je iznad svih nas i iznad pojedinačnih interesa. Suguran sam da ćemo naći pravo rješenja", rekao je Todorović i dodao da će nezavisno od toga kada bude potpisan ugovor sa MA, 10.juna početi sa komercijalnim letovima.

Drugi avion koji je u vlasništvu Air Montenegra je, prema riječima Todorovića, u pripremi, a u narednim sedmicama biće osposobljen za saobraćaj.

Kazao je da je već prodato više od 1000 karata za najavljene letove i najavio uskoro linije ka novim destinacijama. Juče je iz kompanije saopšteno da će avio-linija ka Banjaluci biti uspostavljena 27. juna, a prema Ljubljani 29. juna.

Avioni će dovoditi putnike iz Ljubljane tri puta sedmično, dok će iz Banjaluke letjeti tokom ljetnje sezone dva puta sedmično.

Obje destinacije će saobraćati prema Tivtu, a cijena povratne karata za ove destinacije će se kretati od 89 eura za Banjaluku, odnosno od 129 eura za Ljubljanu, zaključuju Vijesti.