Društvo

SEKULOVIĆ PORUČIO: PROBLEM SA SLUŽBENIM AUTOMOBILIMA UPRAVE POLICIJE BIĆE RIJEŠEN

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

"Problem sa službenim automobilima Uprave policije biće riješen, a relevantna istraživanja govore o porastu povjerenja u rad policije", kazao je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

Izvor: Youtube/Printscreen/Skupština Crne Gore

On je reagovao na izjavu člana Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Borisa Muratovića, koji je kazao da bi Sekulović trebalo da podnese ostavku ako ne može da obezbijedi sredstva za rad policije.

Sekulović je rekao da saopštenje DPS-a zaslužuje odgovor jer je u njemu, kako je naveo, sadržano nekoliko zlonamjernih konstatacija.

“Gospodine Muratoviću, nije resorni ministar kriv što je prije tri godine sklopljen ovakav ugovor, još manje što ste radi političkih kalkulacija izdvojili Upravu policije u samostalan organ, koji, zbog pojašnjenja građanima Crne Gore, podrazumijeva da Uprava policije ima samostalan budžet i kadrovsku politiku”, naveo je Sekulović u reagovanju.

 On je kazao da je tačno da problem postoji i da će biti riješen.

“Nije, međutim, tačno da sam uticao na nadležne organe, već naprotiv, ohrabrivao ih na autonomno djelovanje. To je svakom dobronamjernom jasno, mada me ne čudi da vam je to teško da shvatite”, rekao je Sekulović.

Prema njegovim riječima, osim samostalnosti i nezavisnosti rada određenih državnih organa, mora se poštovati i pretpostavka nevinosti.

“Relevantna istraživanja govore o porastu povjerenja u rad policije, iako znam da vas to ne raduje. Naprotiv, znam i osjećam, da vas to boli. Savjetujem vam da date doprinos daljem jačanju povjerenja i ostavite se dječijih saopštenja”, zaključio je Sekulović.