Društvo

BOROVINIĆ BOJOVIĆ U ZVANIČNOJ POSJETI HRVATSKOJ

Autor Kristina Stevović Izvor MINA

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović predvodi delegaciju Vlade Crne Gore koja od danas do srijede boravi u zvaničnoj posjeti Hrvatskoj.

Izvor: Vlada Crne Gore/S.Matić

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, pored Borovinić Bojović, u crnogorskoj delegaciji su generalni sekretar Vlade Božo Milonjić, direktorica Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) Ljiljana Radulović i predsjednik Nacionalnog koordinacionog tijela u oblasti presađivanja organa Danilo Radunović.

U delegaciji su i vršilac dužnosti direktora Klinike za nefrologiju KCCG Batrić Babović, direktor Klinike za urologiju Petar Kavarić i savjetnica u Direktoratu za biomedicinu i transplantaciju u Ministarstvu zdravlja Sandra Damjanović.

Iz Ministarstva su kazali da je planiran sastanak crnogorske delegacije sa ministrom zdravstva Hrvatske Vili Berošem i nacionalnom koordinatorkom za transplantaciju organa Mirelom Bušić.

"Plan posjete predviđa i posjetu Kliničko bolničkom centru Zagreb i održavanje sastanka sa doktorima odgovarajućih specijalnosti", navodi se u saopštenju.

Ističe se da je cilj posjete razmjena stavova o saradnji u vezi transplantacionog programa i razmjena mišljenja za razvoj i unapređenje dobre saradnje zdravstvenog sistema dvije države u toj i ostalim oblastima.

Iz Ministarstva su rekli da će posebna pažnja tokom posjete biti posvećena uspostavljanju saradnje u oblasti transplantacionog programa, sa naglaskom na obnavljanju sporazuma o saradnji između Crne Gore i Hrvatske po pitanju transplantacione medicine.

"To bi pozitivno uticalo na unaprjeđenje zdravstvene zaštite građanima Crne Gore".