Društvo

MARINA JOČIĆ OŠTRO: LIJU KROKODILSKE SUZE ZBOG NAPLATE ULAZNICA U NACIONALNIM PARKOVIMA!

Autor Jovana Raičević

Nakon što su mediji danas objavili informaciju da su tokom ovogodišnjeg Dana nezavisnosti naplaćivane ulaznice u Nacionalnim parkovima, oglasila se predsjednica Upravnog odbora Nacionalnih parkova Crne Gore Marina Jočić.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

“Neki udbašiki portali liju krokodilski suze jer su se juče naplaćivale ulaznice u nacionalnim parkovima. Važno je da podsjetim da je bivša vlast odredila osam udarnih dana u sezoni kada se ulaznice ne naplaćuju ne mareći za interese NP, ne mareći što ljude neopremljene šalju na teren, ne mareći što zaposlenima godinu dana nisu isplaćivani porezi i doprinosi na plate ubjedljivo najmanje u državnoj upravi. Isti ti portali nisu zucnuli kada se arčio novac NP na barake od više desetina hiljada eura, na sumnjive ugovore”, navela je Jočić.

Kako je kazala, pare koje su juče naplaćene od ulaznica biće upotrijebljene za pojaseve za spasavanje za nadzornike na Skadarskom jezeru, čime će njihovi životi biti dodatno osigurani.

“Kome se to ne dopada, neka ljubav i patriotizam dokazuje i dalje kako je naučio, a mi u NP ćemo ga dokazivati radom i brigom za radnike”, zaključila je Jočić.