Društvo

OD SJUTRA MOBILNI VAKCINALNI PUNKTOVI

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Ministarstvo zdravlja omogućiće od sjutra imunizaciju svim građanima na nesvakidašnjim lokacijama, mimo već postojećih 140 vakcinalnih punktova, saopšteno je iz tog resora.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Iz Ministarstva su kazali da će dva savremena autobusa, u kojima će se vakcinacija organizovati od osam do 20 sati, naredna tri dana biti na raspolaganju stanovnicima i posjetiocima Budve i Ulcinja, nakon čega će obići i ostali dio države.

„Građane će vakcinisati stručne medicinske ekipe iz lokalnih domova zdravlja uz podršku kolega iz Podgorice i Instituta za javno zdravlje (IJZ)“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da će prvi dan vakcinacije u mobilnim punktovima u Budvi i Ulcinju pratiti direktor IJZ Igor Galić i načelnica vakcinacije Milena Popović Samardžić.

Iz Ministarstva su kazali da na ovaj način potvrđuju maksimalnu dostupnost građanima i zahvalili Harisu Alivodiću koji im je ustupio dva savremena autobusa, bez nadoknade.

Oni su pozvali i sve ostale privrednike koji su u prilici da podrže osnaživanje svijesti o značaju vakcinacije da se jave Ministarstvu zdravlja ili IJZ.

„Svaki vid podrške je od krucijalnog značaja ka povratku u regularne tokove života što je cilj svakog pojedinca u državi“, zaključuje se u saopštenju.