Društvo

MITROPOLIJA UPUTILA APEL: PRAZNIKE DA PROVEDEMO U MIRU, NADLEŽNI DA OBEZBIJEDE JAVNI RED I MIR

Autor Jovana Raičević

"U ovim danima kada kao Crkva 40-dnevno proslavljamo Vaskrsenje Hristovo, a kada država obilježava datume vezane za istoriju političkih i građanskih zbivanja, pozivamo braću i sestre vjerujuće hrišćane, kao i sve ljude dobre volje da svaku svečanost, provedemo u miru"

Izvor: MONDO/Katarina Drašković

Kako ističu, nijesu nam ni od kakve koristi insistiranje na razlikama, međusobne provokacije i slavlja koja će vrijeđati nesistomišljenike.

“Isto tako, ne činimo Bogu službu ako na eventualne provokacije i nepromišljene uvrede odgovaramo istom mjerom”, poručuju u MCP.

U Mitropoliji očekuju od nadležnih institucija da pojačaju pažnju prema održavanju javnog reda i mira i da, kako dodaju, one koji pod plaštom svetkovanja budu pravili bilo kakve incidente, ma sa koje strane dolazili, blagovremeno i na pravi način sankcionišu.

“Božiji blagoslov je u međusobnom trpljenju i činjenju jedni drugima što veće časti. Ako se tako budemo vladali bićemo prava djeca Božija i blagosloveni Božiji narod”, napominju iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Tagovi