Društvo

ĐUKANOVIĆ U ZVANIČNOJ POSJETI MAĐARSKOJ

Autor Kristina Stevović

Iz kabineta predsjednika ističu da posjeta Mađarskoj, prva zvanična od proglašenja pandemije, predstavlja kontinuitet dijaloga na najvišem nivou i potvrdu prijateljskih odnosa.

Izvor: Predsjednik Crne Gore

Kako je saopšteno, u okviru ceremonije dočeka sa najvišim vojnim i državnim počastima, predviđeno je i polaganje vijenca na Trgu heroja u Budimpešti.

“Đukanović i Ader imaće tet-a-tet razgovor, koji će nastaviti na susretu delegacija Crne Gore i Mađarske”, navode u saopštenju.

Iz Kabineta su naveli da će se predsjednik Crne Gore sastati i sa predsjednikom vlade Mađarske Viktorom Orbanom i predsjednikom Parlamenta Laslom Koverom.

“Posjeta Đukanovića Mađarskoj, prva zvanična nakon proglašenja pandemije, predstavlja kontinuitet dijaloga na najvišem nivou i potvrdu prijateljskih odnosa, kao i prilku za detaljnije razgovore o bilateralnim odnosima, o procesima u regionu, evropskim integracijama i saradnji u okviru NATO”, ističu u saopštenju.

Posjetu Mađarskoj Đukanović će iskoristiti i za sastanak sa osam ambasadora koji nerezidentno pokrivaju Crnu Goru.

“Imajući u vidu da je Budimpešta sjedište osam ambasada koje nerezidentno pokrivaju Crnu Goru, Predsjednik će se sastati ambasadorima i diplomatskim predstavnicima Estonije, Filipina, Gruzije, Irske, Kolumbije, Letonije, Tajlanda i Pakistana. Predsjednik će se sastati i sa crnogorskim studentima koji studiraju u Budimpešti”, zaključuju u saopštenju.