Društvo

PROSTITUCIJA NA CRNOGORSKOM PRIMORJU: Pod plaštom posla podvode djevojke u Tivtu i Budvi

Autor Gordana Bojanić Izvor Dan

Elitna prostitucija cvjeta na Crnogorskom primorju pogotovo u Tivtu i Budvi gdje se posljednjih godina okuplja sve više bogatih ljudi, ali i onih iz svjetskog džet – seta.

Izvor: Guliver/GettyImagesPlus/iStock/AarStudio

Najčešće se podvode manekenke koje pod plaštom posla i snimanja reklama dolaze, na primjer, u Tivat, ali nije rijetkost da se aktiviraju glimice i druge javne ličnosti iz regiona koje ovaj primorski grad smatraju crnogorskim Monte Karlom, piše Dan.

Prostitucijom se bave većinom mlade i privlačne djevojke od dvadesetak godina iz Crne Gore i susjednih zemalja. One dolaze u Tivat tražeći posao i zaradu gdje ih angažuju stranci koji žive u Tivtu i okolini i vrlo brzo postaju poslovna pratnja ili djevojke "na poziv".

"Nije rijetkost vidjeti ljepotice iz naše i susjednih zemalja u društvu bogatih stranaca. To su djevojke većinom starosti oko dvadeset godina. One su uglavnom manekenke, foto – modeli, mlade lijepe glumice koje su pozvane navodno zbog nekog posla. Ti poslovi odnosno reklame, video klipovi i spotovi budu i snimani a nakon toga dešava se pravi angažman zbog kojeg su dovedene", kaže sagovornik Dana koji je bio svjedok mnogih ovakvih poslova, a koji je želio da ostane anoniman.



Mnoge djevojke odbijaju "nastavak posla" u sitne sate ali nije mali broj onih koje podliježu sjaju skupih jahti, restorana i hotelskih soba, limuzina sa skupocjenom opremom i spa centrima i postepeno prerastaju u elitne prostitutke koje dolaze po potrebi kod svojih klijenata. Mnogo djevojaka ovako je izgubilo svoju budućnost.

"U taj porok upuštaju se privučene glamurom koji ih okružuje, i mnoge nijesu ni svjesne da se bave najstarijim zanatom zbog ogromnih honorara koje dobijaju. Njima odjednom postaje dostupno sve ono što im u svakodnevnom životu nije pristupačno i to je glavni razlog prostituisanja djevojaka. Ima djevojaka, studentkinja iz stabilnih porodica, čak i nastavnica iz susjedstva koje dolaze na primorje samo da bi radile i za jednu sezonu zaradile više nego za ostatak godine u sredinama iz kojih dolaze", navodi sagovornik portala Dana.

On ukazuje na odgovornost roditelja da zaštite djevojke jer postaju žrtve sopstvene ambicije i pohlepe zanemarujući redovne poslove studije i druge obaveze.On ističe da se tačno zna ko su menadžeri koji obavljaju te "osjetljive" poslove za svoje poslodavce tako da se sve vrlo ozbiljno drži od očiju javnosti.

"Zna se i da postoje neki engleski, švedski i ruski državljani koji zimsku dosadu na moru razbijaju zabavljajući se manekenkama i foto – modelima iz Crne Gore. Najtragičnije je to što prostitutke postaju bježeći iz okrilja skromnih porodica u kojima ne dobijaju skupu garderobu i limuzine, a obrazovanje i disciplina su im uslov za sigurnu budućnost. Pokušavjući da "kraćim putem" dođu do novca i lagodnog života u stvari gube sebe i svoju budućnost", ocjenjuje sagovornik.