Društvo

VLADIN AUTOMOBIL PROŠAO KROZ CRVENO, KANDIĆ NIJE BIO VOZAČ

Autor Gordana Bojanić

Uprava policije je izuzela video snimke sa kamera koje postoje u blizini mjesta nezgode koja se prije par noći dogodila kod TC Palada u Podgorici, a u kojoj je učestvovalo službeno vozilo Vlade, u kome je bio i zamjenik generalnog sekretara Nikola Kandić.

Izvor: Vlada Crne Gore/S.Matić

Kako je tokom saslušanja na Odboru za odbranu i bezbjednost saopštio Dragan Gorović iz Uprave policije, utvrđuje se da li je vozilo prošlo kroz crveno svjetlo, imalo svjetlosnu signalizaciju, odnosno takozvane “blinkere”.

Gorović je istakao i da je jedna od dvije osobe koje su učestvovale u nezgodi imala 1,2 promila alkohola u krvi, ne navodeći koja. Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović tvrdi da prema prvim informacijama za volanom nije bio Nikola Kandić.

Prema tvrdnjama Dalibora Popovića, čiji roditelji su bili saputnici u „mercedesu“ na koji je naletio Vladin „mercedes“, Kandić je vozio taj službeni automobil. Tvrdi i da je prije sudara, Vladin automobil pretekao pet-šest vozila i prošao kroz “crveno” svjetlo. Policija ispituje ove navode.

“Policija je na lice mjesta zatekla jedno lice koje je izjavilo da je jedno vozilo vozilo Vlade. Nakon toga se na lice mjesta pojavilo još jedno lice koje je izjavilo da je bio saputnik u tom vozilu, vozilu Vlade. Vozilo je imalo civilne tablice”, naveo je Gorović.

On kaže da bilo koje vozilo u Crnoj Gori, osim vozila Uprave policije, može da bude registrovano samo na jedne tablice, uključujući i vozila državnih institucija.

“Ukoliko je ovo vozilo imalo civilne tablice, ono je moralo biti registrovano, i nije smjelo imati druge tablice. Ukoliko jeste koristio tablice drugog vozila to je krivično djelo. Vozilo jeste u trenutku udesa imalo civilne tablice i tokom vršenja uviđaja”, navodi Gorović.

Da li je vozilo imalo svjetlosnu signalizaciju, nepoznata je informacija.

Možda ce vas zanimati