Društvo

VUKOVIĆ NAJAVIO POVEĆANJA PLATA RADNICIMA SA NAJMANJIM PRIMANJIMA

Autor Kristina Stevović

"Donio sam odluku da se kroz korekciju dodatka na zarade, tim ljudima povećaju plate za 10 odsto"

Izvor: PG biro

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković najavio je povećanje plata službenicima koji imaju najmanja primanja.

On je građanima čestitao Međunarodni praznik rada- 1. maj.

Već duže od godinu dana živimo sa koronavirusom, pošasti koja ima izuzetno negativne posljedice, ne samo po javno zdravlje, nego u sve većoj mjeri i na ekonomsku situaciju u našem gradu, u Crnoj Gori, u cijelom svijetu. Takav je slučaj i sa sistemom Glavnog grada u kom radi veliki broj ljudi. Iako nam je svima teško, treba reći i biti pošten, da je ljudima sa nižim, pogotovo onim sa najnižim primanjima u sistemu Glavnog grada, najteže. Zato sam, koristeći institucionalni kapacitet gradonačelnika Glavnog grada, a poštujući izuzetno vrijedan doprinos kolega koje imaju osnovno i srednje obrazovanje, svim našim uspjesima, donio odluku da se kroz korekciju dodatka na zarade, tim ljudima povećaju plate za 10 odsto", rekao je Vuković.

Dodao je da je riječ o 239 službenika Glavnog grada, te da je za ovakvu odluku potrebna i saglasnost Ministarstva finansija.

"Svakako da ova odluka traži saglasnost Ministarstva finansija i socijalnog staranja i u tom cilju sam ministru finansija uputio dopis i očekujem da Vlada podrži ovakvu našu odluku, budući da je Glavni grad stabilan sistem i da smo zahvaljujući dobrom poslovanju u prethodnom periodu, uprkos svim izazovima, uspjeli da stvorimo neophodne pretpostavke, da se, u situaciji kada nažalost na hiljade ljudi svakog mjeseca i u Crnoj Gori gube posao, mi našim kolegama uvećamo plate. Činimo to na Međunarodni praznik rada, činimo to u nadi da će se u bliskoj budućnosti stvari u ekonomskom smislu popraviti, da će se ovi negativni trendovi zaustaviti i da će se Crna Gora vratiti na one staze ekonomskog rasta koje su karakterisale naš ukupan razvoj u protekloj deceniji", zaključio je Vuković.

Tagovi