Društvo

DUG VRTIĆA "ĐINA VRBICA" TROSTRUKO UVEĆAN, NOVCA NA RAČUNU GOTOVO DA NEMA (VIDEO)

Autori Gordana Bojanić Nikoleta Vukčević

Dug JPU "Đina Vrbica" uvećan je čak tri puta, dok je na računu ove ustanove značajno manje sredstava u odnosu na prethodnu godinu.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Ovu informaciju potvrdila je za MONDO Ana Laković, predsjednica Savjeta roditelja, ne precizirajući o kojoj sumi je riječ.

"Savjet je dobio kvartalni izvještaj u kojem se vidi da su vrtići u katastrofalnoj finansijskoj situaciji, da su dugovanja utrostručena u odnosu na prethodnu godinu, da novca na računu praktično nema. Veliki problem je raspodjela sredstava. Mišljenja smo da se na ušrb hrane i ljepšeg boravka djece u vrtićima, plaćalo nešto što nije trebalo", kazala je Laković.

Prema njenim riječima, o stanju u vrtićima roditelje je na nedavno održanom sastanku informisala nova uprava, a predstavnici Savjeta roditelja su Državnoj revizorkoj instituciji još prošle godine podnijeli prigovor zbog sumnje da su se sredstva vritića nijesu trošila u skladu sa zakonom.

Laković je kazala da je prvi sastanak nove uprave i roditelja protekao u prijateljskoj atmosferi uz obostranu želju da se uslovi boravka djece u vrtićima unaprijede.

POGLEDAJTE VIDEO:



Tagovi