Društvo

ŽANKA CEROVIĆ NOVA PREDSJEDNICA LJEKARSKE KOMORE

Autor Gordana Bojanić Izvor MINA

Žanka Cerović izabrana je za novu predsjednica Ljekarske komore, a za njenog zamjenika Rajko Strahinja.

Izvor: ljekarska komora/screenshoot

Oni su na te funkcije izabrani jednoglasno na sjednici Skupštine Ljekarske komore koja je održana u nedjelju.

Na sjednici je izabran novi Izvršni odbor koji, osim Cerović i Strahinje, čine Nataša Tomašević, Zorica Babić, Vesna Džuverović, Milica Marović.

U Izvršnom odboru si i Dušanka Milatović Perović, Milena Petrović i Srđan Ilić.

Cerović je kazala da će raditi na uspostavljanju digitalnog atlasa ljekara, to jest jedinstvene baze ljekara kako bi se mogla realno sagledati kadrovska struktura u zdravstvenom sistemu Crne Gore.

„Na taj način možemo sagledati koliki je stvarni deficit ljekara, u kojim oblastima postoji, u kojim ustanovama, koliko je opterećenje ljekara u odnosu na broj stanovnika i broj pruženih usluga“, navela je Cerović.

Ona je kazala da će se raditi i na uspostavljanju digitalne baze Kontinuirane medicinske edukacije, na izgradnji personalnih dosijea ljekara sa podacima o njihovoj edukaciji i profesionalnom napredovanju i angažovanju.

„Ljekarska komora će aktivno učestvovati i na unapređivanju socioekonomskog statusa ljekara i na osiguranju od ljekarske greške“, rekla je Cerović.

Kako je dodala, jačaće saradnju sa udruženjima pacijenata.

Milena Popović Samardžić obavijestila je Skupštinu da podnosi ostavku na mjesto predsjednice Skupštine i zahvalila delegatima na ukazanom povjerenju.

Ona je rekla da su se stvorili uslovi za normalan rad i funkcionisanje Ljekarske komore.

Popović Samardžić je kazala da interes esnafskog udruženja mora biti iznad interesa bilo kog pojedinca, i da očekuje da će Komora ubuduće biti prepoznatljiva po svojim rezultatima, a ne po događajima koji su je pratili u proteklim mjesecima.

Skupštinom Ljekarske komore presjedavaće Snežana Ćorac.