Društvo

Vlada prati epidemiološku situaciju, fokusirani da sezona nesmetano funkcioniše

Autor Kristina Stevović Izvor RTCG

Vlada Crne Gore fokusirana je na praćenje epidemiološke situacije, kako bi se obezbijedilo nesmetano funkcionisanje turističke sezone, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović tokom posjete Tivtu.

Izvor: Vlada Crne Gore/S.Matić

Sekulović se tokom posjete Tivtu susreo sa predsjednikom opštine Željkom Komnenovićem.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika opštine, Komnenović je govorio o stanju o lokalnoj upravi, ali i o pozitivnoj činjenici da u Tivtu investicije nijesu stale.

U razgovoru s ministrom je rekao da je nezadovoljan saradnjom sa Odjeljenjem bezbjednosti Tivat: “Ubrzane kadrovske promjene nužne su zarad bolje saradnje i funkcionisanja lokalne samouprave”, piše RTCG.

Osvrnuo se i na mogućnost saradnje kada je u pitanja izgradnja novog objekta koji bi na atraktivnoj lokaciji u Tivtu zajednički koristili Služba zaštite i MUP.

Predsjednik opštine zatražio je podršku kada je u pitanja aktivnost na rješavanju problema nelegalne divlje stoke na teritoriji Tivta.

Sekulović je, kako se navodi u saopštenju, istakao je potrebu za kvalitetnom i dobronamjernom saradnjom na relaciji MUP-a i lokalnih uprava, te izrazio spremnost za saradnju po svim pitanjima.

“Vlada je trenutno u velikoj mjeri fokusirana na praćenje situacije sa epidemijom koronavirusa, kako bi se obezbjedilo nemetano funkcionisanje turističke sezone”, naglasio je Sekulović.

On je kontatovao da će uslijediti određene kadrovske promjene u Ministarstvu i pozvao predsjednika opštine da sva svoja saznanja proslijedi Ministarstvu kako bi ono moglo reagovati u svakom konkretnom slučaju.