Društvo

UGOSTITELJI CRNE GORE: Predložene mjere nemaju svrhu

Autor Kristina Stevović

Raduje nas svakodnevno poboljšanje epidemiološke situacije u zemlji i ublažavanje mjera ali ono što smo danas čuli, a tiče se našeg sektora je neprihvatljivo za nas, navodi se u saopštenju NVO "Ugostitelji Crne Gore".

Izvor: MONDO/Teodora Orlandić i Draga Ivanović

"Mjera kojom nam se dozvoljava živa muzika u baštama u periodu od 18 do 21 sat je prilično čudna. Ako nam je radno vrijeme dozvoljeno do 23 sata interesuje nas šta se to može desiti u periodu od dva sata što bi moglo negativno uticati na epidemiološku situaciju”, navode u NVO Ugostitelji Crne Gore.

Ne vide, kažu, logiku ni u tome zbog čega muzika uživo ne bi počela ranije, nego tek od 18 sati, osim ako je nakon tog perioda manji rizik od širenja infekcije.

“Takođe, smatramo da su se stekli uslovi da nam se omogući emitovanje muzike korištenjem elektro-akustične opreme, pojačala i zvučnika”, naglašavaju.

U toj NVO vjeruju da će se uskoro poboljšati epidemiološka situacija i u onim opštinama gdje je trenutno ograničen rad ugostiteljskim objektima te da će njihove kolege uskoro početi sa redovnim aktivnostima.

“S obzirom na to da je broj trenutno aktivnih slučajeva koronavirusa manji od tri hiljade nejasno je zašto je i dalje na snazi zabrana međugradaskog saobraćaja u danima vikenda”, poručuju iz NVO Ugostitelji Crne Gore.

Kao odgovorna organizacija još jednom apeluju na sve članove da poštuju epidemiološke mjere kako bi na taj način dali doprinos u borbi sa virusom.

“Ovom prilikom pozivamo sve naše članove da, u što kraćem roku, dostave spisak zaposlenih Ministarstvu ekonomskog razvoja putem e-maila prijave@mek.gov.me kako bi proces vakcinacije nastavili”, zaključuju u NVO ”Ugostitelji Crne Gore”.

Tagovi