Društvo

ZELENILO U SARADNJI SA KOMUNALNOM POLICIJOM POKRENULO KAMPANJU "NE ŽMURI - PRIJAVI VANDALIZAM"

Autor Jovana Raičević

Zelenilo d.o.o. Podgorica, Komunalna inspekcija Podgorica i Komunalna policija Podgorica počeli su sa sprovođenjem kampanje "Ne žmuri - prijavi vandalizam!" , saopšteno je iz Zelenila.

Izvor: Zelenilo d.o.o

"Svjedoci smo da je u prethodnom periodu, uprkos brojnim aplelima da se sačuvaju zelene površine i mobilijar na javnim prostirama, vandalizam učestala pojava. Posljednji primjer nesavjesnog ponašanja dogodio se na dječijem igralištu u Bloku V, a s obzirom da je pričinjena šteta zaista velika, nemoguće je da stanari obližnjih zgrada nijesu čuli da se "nešto" dešava.

I zato je pokrenuta ova kompanja kako bi građani kada primijete nesavjesno ponašanje grupa građana ili pojedinaca, odmah prijavili nadležnim organima, koji će po prijemu prijave u najkraćem roku izaći na lice mjesta i postupiti u skladu sa svojim nadležnostima.

Napominjemo, da je Glavni grad, u cilju suzbijanja vandalizma, nastavio sa aktivnostima na ugradnji video nadzora da javnim povšinama.

Samo zajedno možemo stati na kraj ovakvom ponašanju, sačuvati naš grad, a budućim generacijama ga ostaviti ljepšim i zelenijim. ", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Pozivamo građane da ukoliko primijete bilo kakav čin uništavanja javnog zelenila ili mobilijara, isto prijave na brojeve telefona:
Komunalna inspekcija: 020/672-493; 020/672-228; 067/245-799 (viber).

Komunalna policija: 067/002-005", zaključuju u saopštenju.