Društvo

MINISTARSTVO SE OGLASILO POVODOM RADOVA NA LJUBOVIĆU: UTVRĐENE NEPRAVILNOSTI, OBUSTAVA RADOVA MOGUĆA

Autor Jovana Raičević

"Povodom izvođenja radova na izgradnji saobraćajnice u podnožju brda Ljubović, a imajući u vidu burnu reakciju javnosti, Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma obavještava javnost da je 19. aprila 2020. godine izvršen inspekcijski pregled"

LJUBOVIĆ
Izvor: MONDO/Teodora Orlandić i Draga Ivanović

"Provjera dostavljene dokumentacije je izvršena u skladu sa ovlašćenjima urbanističko-građevinskog inspektora shodno čl. 200 Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata („Službeni list“ Crne Gore, br. 64/17, 44/18, 63/18 i 11/19 i 82/20) i u tom dijelu su utvrđene sljedeće nepravilnosti:

• Nije dostavljen elaborat parcelacije prema DUP-u;
• Nijesu riješeni imovinsko-pravni odnosi u pogledu katastarskih parcela.

Na osnovu gore navedenog, utvrđeno je da prijava građenja br. 071/4-1419 od 25. 03. 2021. godine, podnijeta od strane investitora za prijavu izgradnje “Agencija za izgradnju i razvoj Podgorice” d.o.o, nije u skladu sa članom 91, Zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

U odnosu na utvrđeno činjenično stanje, investitor se može izjasniti shodno članu 111 Zakona o upravnom postupku i izjašnjenje dostaviti u roku od tri dana od dana prijema zapisnika. U suprotnom, Ministarstvo ima ovlašćenje da obustavi gradnju.", saopštilo je Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma na Fejsbuku.