Društvo

VUKOVIĆ NAJAVIO MODERNIZACIJU GRADSKOG PREVOZA: PET MILIONA EURA ZA NOVE AUTOBUSE!

Autor Gordana Bojanić

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković najavio je danas da će 5 miliona eura biti uloženo za nove gradske autobuse.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

„Neću reći ništa novo ako kažem da stanjem javnog gradskog prevoza ni mi, a vjerujem ni niko ko živi u Podgorici nema razloga da bude zadovoljan. Imajući u vidu tu okolnost, ali i potrebu da držimo korak sa razvijenim evropskim gradovima da pokušamo da im se približimo u različitim oblastima, prionuli smo na posao. Onako kako smo pristupali svim sličnim izazovima i problemima, sistematski, strpljivo u tišini, pripremali smo ono što su neophodne pretpostavke kako bismo, ja se nadam, do kraja tekuće godine na ulicama Podgorice vidjeli konkretne rezultate u tom smislu“, saopštio je Vuković danas na konferenciji za novinare.

On je saopštio da je Glavni grad u prethodnom periodu napravio određene korake, od kojih je najvažniji uvođenje elektronske karte, što je izazvalo pozitivne reakcije kod građana.

“100,000 eura za nova autobuska stajališta/obnovu postojećih (+ novi led displeji)! Novi oglas za dodjelu linija u gradskom/prigradskom saobraćaju (+ novi kvalitet usluge, novi tarifni sistem, povlašćene grupe korisnika, prilagodjenost vozila OSI…)”, napisao je Vuković na svom Facebook profilu.

Pogledajte naš prilog o gradskom prevozu:

Podgorički autobusi - nužno zlo!
Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević