Društvo

KJARA JE IMALA SVOG ANĐELA ČUVARA! DJEVOJČICA ISPRIČALA KO JE SVE VRIJEME BIO UZ NJU

Osmogodišnja djevojčica Kjara koja je nestala na području Kotora, sinoć je nakon 24 časa potrage pronađena živa i zdrava, a ta vijest je obradovala čitav region.

Izvor: Printscreen

Malena Kjara je nakon što je pronađena bila dobrog opšteg stanja, ali je dovedena u bolnicu iz predostrožnosti. Pronađena je u šipražju nakon što je cijelu noć provela u šumi, a svom tati je opisala kako je provela tu strašnu noć i ko je bio njen "anđeo čuvar" koji je ni na trenutak nije napuštao.

"Pas je bio sa Kjarom sve vrijeme. Kada su se umorili, pas je iskopao rupu u koju je sakrio djevojčicu i legao ispred nje da joj bude toplo. Životinja je bila izbodena trnjem, a Kjara je svaki trn izvukla iz njegovih šapa. On je lizao njene šake da bi ih ugrijao. Naposlijetku je naslonila glavu na njegova leđa i zaspala. Ujutru, njih dvoje su nastavili svoje putovanje krećući se prema zvucima automobila. Kada ih je vojska ugledala i prišla im, pas se uplašio i pobjegao. Sve do tog trenutka, bio je uz nju, sve vrijeme!".

"Bila je gladna i uplašena"

Nakon što je djevojčica pronađena, naišla je žena koja je Kjaru i odvezla do bolnice. Kako navodi "Podgorički vremeplov", Irena Pavićević je djevojčici dala svoju jaknu i kupila joj hranu.

"Ja sam nju ugledala i stala nasred puta da joj pomognem jer sam je prepoznala. Kada sam prišla, stajao je taj čovjek u bijeloj majici, stranac. Bio je jako zadihan i rekao "to je ta djevojčica". U istom trenutku, pored nas se okupilo dosta ljudi. Odmah sam je uzela kod mene u auto da se ugrije jer su tu bila i moja djeca".

"Rekla je da je bila u šumi, da nije imala šta da jede, niti da pije, da joj je bilo jako hladno i da se puno bojala. Da je gladna i hoće da jede. Rekla sam joj da je sad sve u redu, da će da ide kod doktora, a onda će mama i tata da joj dođu".

Podsjetimo, spasioci su nakon 24 časa potrage prvo pronašli igračku u blizini azila za napuštene životinje u Kavču, što ih je uputilo da suze rejon potrage, pa je djevojčica ubrzo pronađena u šipražju, u šumi koja je od azila udaljena 600 do 700 metara vazdušne linije.

Osmogodišnja Kjara je iz porodice državljana Južnoafricke Republike nastanjenih godinama u Baošićima.

Tagovi