Društvo

OKONČAN DANAŠNJI PROTEST: ODBLOKIRAN SAOBRAĆAJ NA BOGETIĆIMA

Autor Jovana Raičević Izvor RTCG

Saobraćaj na magistralnom putu Nikšić-Podgorica, u mjestu Bogetići, odblokiran je u 16 i 30, nakon što je i danas bio zatvoren nekoliko sati, tokom kojih su mogli da prođu samo hitni slučajevi, poput vozila hitne pomoći, prenosi RTCG.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Protest obezbjeđuju pripadnici policije. Prema ranijim najavama učesnika protesta, saobraćaj će kao i prethodnog dana biti blokiran do 16 sati, navodi RTCG.

"Ako neko misli da nas je malo, možemo im samo poručiti da lavina kreće od male grudve", poručio Nikšićanin Dragan Nikčević.

Prema njegovim riječima, jasno je da je Crna Gora u velikoj opasnosti.

"Borili smo se 30 godina da ova država dođe do statusa koji danas posjeduje u međunarodnim okvirima, ali na unutrašnjem planu to nemamo. Danas imamo okupaciju. Mi Crnu Goru dati nećemo, nemamo rezervnu državu", kazao je Nikčević.

Rekao je i da je Crna Gora država svih naroda koji u njoj žive, piše RTCG.

"Crnogorci nikada nijesu vraćali nevoljnike, nego ih uvijek primali. Poštujte državu i nas domicilno stanovništvo", PORUČIO je Nikčević.

Podsjetimo, grupa građana i prethodna dva dana je protestovala zbog izmjena odluke o sticanju crnogorskog državljanstva koje bi trebalo da usvoji Vlada. Organizator skupa je Patriotsko-komitski savez Crne Gore.

Inicijalni odbor slobodnih građana najavio je radikalizaciju protesta ukoliko Vlada u naredna tri dana ne ispuni njihove zahtjeve od kojih je glavni da se odluka o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom u potpunosti odbaci ili da se donese uz učešće poslanika suverenističkog bloka i predstavnike svih manjinskih naroda koji žive u Crnoj Gori, zaključuje RTCG.

Tagovi