IZVJEŠTAJ ASK-a

IMOVINSKI KARTON KATNIĆA: PLATA JEDINI PRIHOD

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić prošle godine primao je uglavnom 2.558 eura, piše u redovnom godišnjem izvještaju o prihodima i imovini koji je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

Izvor: Vlada Crne Gore/S.Matić

To su bili njegovi jedini prihodi, jer, kako piše u kartonu, nije imao za članstvo u Vladinom Savjetu za vladavinu prava. Godinu ranije imao je prihode iz Savjeta, pišu Vijesti.

Njegova supruga Nataša Katnić iz Glavng grada primala je 450 eura, što je pad za nepunih 200 eura u odnosu na godinu ranije. Prihodi njegovog sina Radana Katnića su, međutim, u istom periodu porasli sa 700 na 950, a ćerke Damjane Katnić ostali na 520 eura, navode Vijesti.

Kako Vijesti ističu, GST je vlasnik stana od 66 koji je stekao kupovinom i kuće od 120 sa dva pomoćna objekta od po 20 metara kvadratnih koju je stekao gradnjom, supruga stana od 39 koji je dobila a kupila poslovni prostor od 32 metra kvadratna. Sin ima stan od 58 koji je dobio i poslovnog od ukupno 93 metra kvadratna koje je stekao gradnjom, a ćerka stana od 71 metra kvadratnog koji je stekla kupovinom.

Suprugin poslovni prostor i ćerkin stan prijavljen je Agenciji u decembru u vanrednom kartonu, kojim se tretira uvećanje imovine vrijednosti preko 5.000 eura.

Katnići pored toga imaju i zemljišta i dva automobila - supruga “reno” iz 2010. godine a ćerka dvije godine mlađu “škodu”. Katnić je dao Agenciji saglasnost za uvid u bankarske račune, dok to nije uradila Vesna Bratić, naglašavaju Vijesti.

Prije nego što je došla na čelo Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta, Bratić je sa Filološkog fakulteta primala i do 3.071 eura, navode Vijesti.

Njena prva ministarka plata u decembru iznosila je 1.315 eura. Veći dio godine je kao profesor na Filološkom fakultetu primala 1.242,dok je ona u julu dostigla 3.071, a u decembru pala na 171 euro.

Ona je Agenciji prijavila da je vlasnica osmine kuće i njive nepoznate kvadrature, koje je naslijedila. Vraća dva potrošačka kredita od oko 11.000 i 21.800, koje vraća u ratama od 94,5 i 211 eura, zaključuju Vijesti.