Društvo

OGLASILI SE IZ KOMUNALNE POLICIJE: Naša funkcija je da obezbijedimo poštovanje propisa, osuđujemo svaki oblik nasilja

Autor Gordana Bojanić

Iz Komunalne policije oglasili su se danas saopštenjem nakon što je objavljena informacija da je zaposleni u toj ustanovi uhapšen pod optužbom da je silovao devetogodišnju djevojčicu.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

U saopštenju se navodi da je Komunalna policija Glavnog grada danas službenim putem obaviještena da se protiv komunalnog policajca iz Podgorice, O.R. pred nadležnim državnim tužilaštvom vodi krivični postupak zbog krivičnog djela: “Nedozvoljene polne radnje”.

"Osnovna funkcija Komunalne policije Glavnog grada-Podgorica je upravo obezbjeđivanje poštovanja pozitivnih propisa, te ističemo da najoštrije osuđujemo svaki oblik nezakonitog i nasilničkog ponašanja, a posebno ovog za koje je osumnjičen zaposleni u Komunalnoj policiji.  Stoga će Komunalna policija Glavnog grada, uz poštovanje pretpostavke nevinosti, a u skladu sa važećim materijalnim propisima, blagovremeno i u zakonski propisanoj proceduri, preduzeti sve mjere i radnje iz svojih nadležnosti u dijelu regulisanja radno-pravnog statusa osumnjčenog", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, o ovom slučaju do okončanja postupka neće informiusati javnost.

"Ovom prilikom apelujemo na javnost da se ne poistovjećuje odgovornost pojedinca sa kolektivnom odgovornosću Komunalne policije isticanjem kao bitne činjenice da je optuženi “komunalni policajac”, jer se na taj nači nedvosmisleno narušava ugled Komunalne policije i svih zaposlenih u ovoj službi koji odgovorno i profesionalno obavljaju svoje poslove", zaključuje se u saopštenju.