Društvo

Od juna letovi Niš - Tivat

Autor Gordana Bojanić

Avioni srpske nacionalne kompanije „Er Srbija“ od 12. juna ove godine dva puta sedmično će letjeti iz Niša za Tivat, najavljeno je na sastanku gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski i tivatskog predsjednika Željka Komnenovića.

Avion Er Srbija
Izvor: Tanjug

Iz Opštine Tivat kazali su da delagacije te opštine, koju predvodi Komnenović, boravi u dvodnevnoj posjeti Nišu u cilju uspostavljanja bliže saradnje dva gradova.

Na sastanku je konstatovano da će uspostavljanje avio-linije između Niša i Tivta biti prvi korak privredne i turističke saradnje dva grada

Komnenović je naglasio da je uspostavljanje linije između Niša i Tivta prilika za obnavljanje privrednih veza dvije regije i da je 2019. godine, tokom dva ljetnja mjeseca, na tivatski aerodrom sletjelo oko 7,5 hiljada putnika iz ovog dijela Srbije.

U razgovoru je navedeno da će aerodromske takse i troškovi na tivatskom aerodromu ove godine biti stimulativni.

Sotirovski je poručila da se raduje saradnji i navela da je dogovoreno da u Nišu organizuju promociju Tivta, a da u Tivtu predstave privredne, kulturne i turističke potencijale Niša za goste iz Crne Gore.

Predstavnici opštine Tivat najavili su posjetu turističkih agencija iz Niša Tivtu početkom juna, a takođe u toku su i razgovori o mogućnostima saobraćanja niskobudžetnih avio-kompanija na relaciji Niš - Tivat.