Društvo

PROTESTI U VIŠE CRNOGORSKIH GRADOVA - "PRAVDA ZA VLADA"! (FOTO, VIDEO)

Autor Gordana Bojanić

Više desetina građana okupilo se danas ispred zgrade Vlade u centru Podgorice kako bi iskazali nezadovoljstvo zbog odluke premijera Zdravka Krivokapića da smijeni ministra pravde Vladimira Leposavića. Protesti i u Baru, Nikšiću, Beranama i Bijelom Polju

Izvor: MONDO

Okupljanje je počelo oko 18 časova. U podgoričkom naselju Zlatica na kratko je bio zaustavljen saobraćaj, a grupa građana se zatim uputila prema zgradi Vlade. Okupljeni ispred zgrade Vlade skandirali su "Kosovo je srce Srbije" i negirali genocid u Srebrenici skandirajući "Crna Goro gorska vilo genocida nije bilo".

Građani su ispred Vlade vrijeđali predsjednika Skupštine Aleksu Bečića poručujući mu "da je izdao Kosovo".


Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić saopštio je danas da je pokrenuo inicijativu za razrješenje ministra pravde Vladimira Leposavića. Krivokapić je kazao da je Leposavić svojom biografijom zaslužio mjesto ministra, ali da nije želio da odstupi od svog stava o genocidu u Srebrenici.

Ranije danas, Demokratski front, Radnička partija,Prava Crna Gora i SNP najavile su da neće podržati smjenu Leposavića,
dok su Demokrate kazale da "niti će braniti ministra od nesporne greške niti će ga smjenjivati zajedno sa DPS-om".

U znak porške ministru Leposaviću građani su se okupili u Baru, Nikšiću, Beranama i Bijelom Polju.

U Nikšiću je protestovalo nekoliko stotina ljudi noseći transparente "Ne damo ministra" i "Ne damo svetinje", dok su okupoljeni u Baru blokirali su saobraćaj u centru grada. Građani su u znak podrške Leposaviću na pola sata blokirali put Berane - Bijelo Polje. Beranci su premijeru poručili da je izigrao njihovo povjerenje i da će "ako padne Leposavić, pasti i Vlada"