Društvo

BOROVINIĆ-BOJOVIĆ: MASOVNA IMUNIZACIJA OD 20.APRILA, STIŽE 200.000 DOZA SINOFARM VAKCINA

Autor Gordana Bojanić

Oko 20. aprila stiže preko 200.000 doza Sinofarm vakcine iz Kine, kada bi trebalo da krene i masovna imunizacija, kazala je danas ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović.

Izvor: MONDO/Gordana Bojanić

Ona je najavila da će u Crnu Goru uskoro stići nove količine AstraZeneke i Fajzerove vakcine, kao i 50.000 dogovorenih doza Sputnjik V.

Ministarka je još jednom apelovala na građane da se vakcinišu i poručila da je svaka vakcina efikasna i bezbjedna. Ona je kazala da svi treba da budu svjesni da se radi o globalnom problemu iz kojeg se može izaći samo zajedno.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić kazao je da je punkt za vakcinaciju u Muzičkom centru urađen u veoma kratkom roku, navodeći da će se vakcinisati zaposleni u medijima, prosvjeti i Glavnm gradu.

"Ljudi koji pripadaju Vojcsi Crne Gore vakcinisaće se u Vojno-medicinskom centru, a građani će nastaviti imunizaciju u Sportskom centru Morača”, kazao je Jokić.

Šefica Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) u Crnoj Gori Mina Brajović podsjetila je da je Evropska agencija za ljekove ukazala da je AstraZeneka vakcina bezbjedna.