Društvo

MILJANIĆ: NAPADAČ NA KOČANA JE "TEMPIRANA BOMBA", BIO OSUĐIVAN ZA TEŠKA KRIVIČNA DJELA

Autor Gordana Bojanić

Napadač na urednika Monitora Esada Kočana, Dragutin Šuković (55), više puta je osuđivan, saopšteno je na današnjoj press konferenciji u Ministarstvu unutrašnjih poslova

Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Nadležni i dalje nisu upoznati sa motivom napada.

Državni sekretar u MUP-u Zoran Miljanić kazao je da će pročitati “iz kaznenih evidencija Crne Gore i država Evrope, kakva tempirana bomba je šetala našim ulicama”.

“Ubistvo u pokušaju, zatvor dvije godine i šest mjeseci 2014. godine; zatim 2004. godine švajcarski Porotni sud, zatvor 11 godina i šest mjeseci; Viši sud Podgorica, 2001. godine, zatvor tri godine i šest mjeseci; Osnovni sud u Podgorici, 1999. godine zatvor jedna godina i sedam mjeseci, Viši sud Podgorica, 1998 godine, zatvor četiri godine – ovo su sve pravosnažne presude”, kazao je državni sekretar.

Dodao je i da su današnjoj sjednici Komisije za praćenje istraga napada na novinare prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, kao i pomoćnik direktora Uprave policije (UP) Dejan Knežević, što ukazuje na količinu političke volje koju Vlada i Ministarstvo imaju u cilju sprječavanja takvih pojava.

“Ne možemo ih spriječiti svaki put, ali ih možemo procesuirati. Ovaj čovjek koji je napao Kočana je procesuiran, određen mu je pritvor i nalazi se u istražnom zatvoru”, rekao je Miljanić.