Društvo

FITNES CENTRI PRED KOLAPSOM: TRAŽE POMOĆ ZA OPSTANAK

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

“Udruženje fitnes centara Crne Gore” sastaće se sjutra sa predstavnicima Ministarstva ekonomskog razvoja od kojih traže ekonomsku pomoć kako bi prebrodili tešku situaciju u kojoj se nalaze zbog epidemiološkh mjera, pišu Vijesti.

Obavezna je distanca između ljudi koji treniraju.
Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Kako su Vijestima”iz udruženja saopštili njihovi predlozi su oslobađanje PDV obaveza na period od 12 mjeseci, oslobađanje poreza i doprinosa na zarade zaposlenih, spuštanje PDV na sedam odsto kao usluge od javnog interesa, potom oslobađanje plaćanja komunalnih usluga, električne energije, zakupa prostora tokom zabrane obavljanja djelatnosti, kao i pomoć u subvencionisanju za novozaposlene i omogućavanje povoljnog kreditiranja kod Investiciono razvojnog fonda.

“Predložićemo mjere koje su na obostranu korist i koje će omogućiti saniranje štete. Te mjere su primjeri kako se radi u nekim razvijenim zemljama, koje će omogućiti ujedno i oporavak i razvijanje naše djelatnosti, tako da se nadamo da će kao takve biti i prihvaćene”, rekli su iz udruženja koje okuplja sedam fitnes centara.

Osim fitnes centara, “zeleno svjetlo” za pomoć od Vlade očekuju i autoprevoznici koji treba da se sastanu do kraja sedmice sa ministrima za kapitalne investicije, finansija i ekonomskog razvoja, navode Vijesti.

 Oni traže od Vlade direktnu finansijsku pomoć od 500 eura po autobusu u narednih šest mjeseci, posebnu kreditnu linija kod Investiciono razvojnog fonda preko koje bi mogli da se zaduže po povoljnijim kamatnim stopama, reprogram poreskih obaveza na dvije godine i oslobađanje plaćanja za tunela Sozina, ističu Vijesti.

Vijestima da su se juče sastali sa ministrom kapitalnih investicija Mladenom Bojanićem koji je iskazao razumijevanje za njihove zahtjeve.

“Do kraja nedelje bi trebalo da se sastanemo sa tri ministra nakon čega ćemo zajedno definisati zahtjeve koje ćemo uputiti Vladi. Ohrabruje to što se postupak ubrzao, pa se nadam da ćemo ubrzo znati na čemu smo”, izjavio je Stanović.

Stanović je objasnio da su otvoreni da se njihovi zahtjevi djelimično i preformulišu, ako se dođe da zajedničkog dogovora sa predstavnicima vlasti, zaključuju Vijesti.