Društvo

SUPER VIJEST! RYANAIR POKREĆE LINIJU ZAGREB - PODGORICA

Autor Jovana Raičević Izvor Jutarnji list

Irski niskotarifni avioprevoznik Ryanair danas će na virtuelnoj konferenciji objaviti novosti o letovima te kompanije za Hrvatsku, a svakako najvažnija vijest je dolazak Ryanaira u zagrebački aerodrom Franjo Tuđman, prenosi Jutarnji list.

Izvor: Wikimedia/Wikimedia-Adrian Pingstone

Kako piše portal Croatian Aviation, iz Zagreba će od septembra ove godine polijetati avioni na čak 12 linija prema osam država. Tako će hrvatska metropola biti povezana s Parizom, Briselom (jedina linija koja se uspostavlja već u srpnju), Dortmundom, Frankfurtom, Karlsruheom, Memmingenom, Milanom, Rimom, Podgoricom, Oslom, Goteborgom i Londonom, piše Jutarnji list.

"Uzbuđeni smo što dovodimo niskotarifnog prevoznika u Zagreb nakon mnogo godina", rekao je izvršni direktor Ryanaira Eddie Wilson.

Kompanija u floti ima više od 430 aviona tipa B737-800, kapaciteta 189 sjedišta. Prosječna starost aviona Ryanaira iznosi svega 8 godina.

Ryanair prometuje prema Hrvatskoj od 2006. godine. Do juna 2019. godine kompanija je prevezela 4 miliona putnika iz i prema Hrvatskoj.

Ryanair je i prethodnih godina bio zainteresovan za uspostavu redovnih linija prema Zagrebu, no dogovor nije postignut, piše Croatian Aviation. Ipak, s novim dodatkom programa Ryanair je zaključio pregovore sa zagrebačkim aerodromom i Hrvatskom turističkom zajednicom, zaključuje Jutarnji list.