Društvo

IZ MINISTARSTVA PORUČILI: NOVINARI I NOVINARKE TREBA DA BUDU ZAŠTIĆENI

Autor Jovana Raičević Izvor MINA

Novinarke i novinari treba da budu zaštićeni, da svoj posao mogu da rade potpuno slobodno i nesmetano, saopštilo je Ministarstvo javne uprave, digitalnog društva i medija.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

„Izražavamo žaljenje povodom svih nedavnih napada na predstavnike medija i osuđujemo svaki čin nasilja u ovoj i svakoj sferi našeg društva“, kazali su iz Ministarstva.

Oni su podsjetili da je ministarka Tamara Srzentić pokrenula međuresorske konsultacije u Vladi, na inicijativu Medijske asocijacije Jugoistočne Evrope, o dodjeli statusa službenog lica novinarkama i novinarima u Crnoj Gori.

"Novinarke i novinari treba da budu zaštićeni da svoj posao mogu da rade potpuno slobodno i nesmetano u ambijentu u kojem će se afirmisati puna sloboda izražavanja i profesionalno novinarstvo“, naglasili su iz Ministarstva.

Oni su pozvali sve medije, medijske asocijacije i organizacije civilnog društva, da im se, kroz Kontinuirani dijalog sa medijima, koji su pokrenuli premijer Zdravko Krivokapić i Srzentić, pridruže u rješavanju tih problema.

„Kao i svih drugih pitanja koja opterećuju rad medijske zajednice i doprinose unapređenju uslova za rad medija, njihove bezbjednosti i sigurnosti“, dodaje se u saopštenju Ministarstva.