Društvo

POČELO UREĐENJE FASADA U HERCEGOVAČKOJ ULICI

Autor Draga Ivanović Izvor PG Biro

Aleksić: Glavni grad posvećeno radi na uređenju i oživljavanju centra Podgorice

Izvor: PG biro

Agencija za stanovanje Glavnog grada Podgorica i služba Glavnog gradskog arhitekte, započele su projekat koji se odnosi na uređenje fasada u Hercegovačkoj ulici, kako bi oštećeni objekti i neuređene površine u centru grada, dobile novi sjaj. U tom smislu glavni gradski arhitekta Filip Aleksić ističe da je zadovoljan što će, pored brojnih projekata koje Glavni grad realizuje u užem centru grada, uređenjem Hercegovačke ulice u kratkom roku doprinijeti oživljavanju strogog centra Podgorice.

„Riječ je o projektu koji Agencija za stanovanje realizuje zajedno sa našom službom gdje ćemo raditi na oživljavanju fasada u Hercegovačkoj ulici. Komunicirali smo sa svim građanima koji su vlasnici prostora, i ustanovili redosljed i dinamiku radova“, istakao je Aleksić i dodao da se trenutno u centru grada realizuje više projekata od kojh je svakako najznačajniji rekonstrukcija Bokeške ulice, saopšteno je iz Glavnog grada

On je naglasio da je završen i projekat rekonstrukcije Njegoševe ulice. "Glavni projekat je revidovan i nadamo se da će uskoro krenuti i raspis tendera za izvođenje radova, a već je raspisan i tender za izvođenje radova na rekonstrukciji drugog dijela Hercegovačke ulice“, podsjetio je Aleksić dodajući da su pored infrastrukturnih u planu i drugi projekti sa ciljem dodatnog uređenja centra grada. “Pored infrastrukturnih projekata u strogom centru grada, realizovaćemo i tri Mikro lokacije. Jedna je ispred škole Savo Pejanović, druga lokacija je u Hercegovačkoj ulici a biće uređen i prostor gdje se nalazi najstarije drvo u Podgorici- platan u Ulici Novaka Miloševa”, zaključio je Aleksić.