Društvo

Lazović: Svi respiratori su testirani u Kliničkom centru

Autor Draga Ivanović Izvor CdM

Na početku epidemije koronavirusa u Kliničkom centru je bilo 39 respiratora, 31 u ostalim crnogorskim bolnicama. Sada ih je 322, od toga je 262 u sistemu. Pričam o stanju na 7. septembar dok sam bio u Kriznom štabu, saopštio je bivši šef Kriznog štaba dr Ranko Lazović

neispravni respiratori
Izvor: Ministarstvo zdravlja

Šta se dešavalo od tada, on, kako kaže, ne zna i nije adresa za to.

“Ako ja nekome ličim na nekoga do tog nivoa da bi aparat koji nije testiran i dao ga za upotrebu, onda me zamijenilo sa nekim. 30 respiratora država je obezbijedila preko Glosarija. Iako su testirani u Turskoj, testiraju se i u KCCG-u”, naveo je Lazović na konferenciji za novinare

Prema njegovim riječima respiratori su testirani u KCCG na vještačkim plućima, a nakon toga su podijelni zdravstvenim ustanovama.

 “Iz KC-a stiglo je obavještenje da 12 aparata nije pouzdano. Poslali smo ih za Tursku. Iz Turske su saopštili da su ispravni. Ako vam neko proda automobil, nije i gorivo. Anesteziologe sam pitao, rekli su da se određeni dio troši”, naveo je on.

Lazović je istakao da kada je preuzeo mandat šefa Kriznog štaba oročio na šest mjeseci, koji mu je u sptembru 2020. istekao.

“Ja nisam političar”, rekao je kratko Lazović o spekulacijama da je podnio ostavku na mjesto šefa Kriznog štaba nakon što se promijenila vlast u Crnoj Gori.

Tagovi