Društvo

PROTESTOVALI AUTOPREVOZNICI: TRAŽE SUBVENCIJE OD 500 EURA PO AUTOBUSU, DA NE PLAĆAJU "SOZINU" I POVOLJNE KREDITE (VIDEO)

Autor Gordana Bojanić

Autobuski prevoznici organizovali su danas u Podgorici prvu protestnu vožnju, zbog negativnog uticaja mjera za suzbijanje pandemije na tu branšu, kao i zbog, kako tvrde, male pomoći koja im je dodijeljena.

Izvor: MONDO/Nikoleta Vukčević

Današnja protestna vožnja počela je u 11:55 sa autobuske stanice Podgorica, a nastavljena do Bulevara Džordža Vašingtona i naselja Kruševac.

Predstavnik NVO "Klaster prevoza Crne Gore", Milan Stanović, kazao je da su primorani na ovakav vid protesta, jer nisu dobili nikakav odgovor od nadležnih institucija.

"Mi smo tu da ih podsjetimo da i mi postojimo i da smo mi u problemu, a da je njihov odnos, koji je krajnje nekorektan, nije prihvatljiv za naše prevoznike. Nemamo nikakve odgovore na naše dopise, a više od godinu dana im upućujemo zahtjeve", kazao je Stanović i dodao da među ministarstvima postoji loša komunikacija, zbog koje ispaštaju autoprevoznici.

Autoprevoznici zahtijevaju direktnu finansijsku pomoć od 500 eura po autobusu, posebnu kreditnu liniju kod Investicionog razvojnog fonda, reprogram postojećih kredita i oslobađanje plaćanja tunela Sozina.

POGLEDAJTE VIDEO: