Društvo

DPS: Nikšićki zdravstveni sistem u haosu

Autor Jovana Raičević

Nikšićki odbor DPS-a saopštio je da se otpuštanjem i smjenom načelnika Opšte bolnice u Nikšiću nastavlja sa revanšizmom i radom na oslobođenju postora za, kako kažu, nova partijska zapošljavanja u toj zdravstvenoj ustanovi.

DPS NIKŠIĆ
Izvor: DPS Internet Tim

"Usljed teških posljedica epidemije, nikšićki zdravstveni sistem se nalazi u alarmantnoj situaciji i pitanje je dana kada svojim kapacitetom više neće moći da odgovori izazovu koji za sobom nosi koronavirus", ističu iz DPS-a.

Upravo u ovakvom momentu, kako navode, direktor bolnice i predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Marko Mitrović radi "na 'pročišćavanju' kadrova od njemu partijski 'nepodobnih'".

"Skandaloznim i neodgovornim smjenama ljekara naša gradska zdravstvena ustanova gubi iskusne doktore specijaliste koji su toliko godina unazad dokazani u praksi. Poslije raspisivanja oglasa za zapošljavanje, smjena načelnika, vidimo da je Mitrovićev jedini cilj rad na rejtingu svoje partije pred lokalne izbore, dok ne mari što se Nikšić i Crna Gora nalaze u zdravstvenom haosu, koji vodi ka totalnom kolapsu sistema. Ipak, uprkos svemu ovome poručujemo Mitroviću da će njegove zle namjere biti uzalude, jer će naši sugrađani u nedjelju pokazati svoju zrelost i dati podršku Evropskom timu za Nikšić", saopštio je DPS.

Tagovi