Društvo

Za vakcinu se prijavilo 4.365 starijih od 80 godina

Autor Kristina Stevović Izvor Pobjeda

Za vakcinu protiv korona virusa do četvrtka se putem sajta covidodgovor.me prijavilo 4.365 osoba starijih od 80 godina i njihova imunizacija počinje od ponedjeljka.

Izvor: Tanjug/Rade Prelić

To je Pobjedi kazao generalni direktor Direktorata za digitalno zdravlje u Ministarstvu zdravlja Aleksandar Sekulić.

Ta grupa je druga po redu, nakon vakcinisanih zdravstvenih radnika koji se bore sa kovidom i zaposlenih i štićenika u domovima za stare.

Direktor podgoričkog Doma zdravlja Danilo Jokić rekao je Pobjedi da je sve spremno za vakcinaciju starijih od 80 godina, i da će ovih dana izabrani doktori napraviti prvu selekciju i kontaktirati te osobe i odrediti im termin.

On je objasnio da izabrani doktori imaju uvid u zdravstveni karton i istoriju bolesti na osnovu kojeg će se napraviti selekcija.

"Do onih koji nijesu u mogućnosti da dođu do punkta za vakcinisanje, što zbog bolesti ili invaliditeta, doći će patronažna služba i vakcinisati ih", kazao je Jokić.

On je rekao da će se voditi računa i o adresi stanovanja, kako bi svi koji treba da se vakcinišu gravitirali prema najbližim punktovima.

Jokić je naveo da su u Podgorici 24 ekipe koje će raditi po sat, da su dva punkta postavljena u Donjoj Gorici, tri se nalaze se u Vojnom medicinskom centru, jedan u domu zdravlja u Staroj varoši, dok će u Tuzima i Golubovcima raditi po dvije ekipe.

Za vakcinaciju stanovništa biće obezbijeđen i prostor u Sportskom centru Morača. Po tom principu biće organizovana vakcinacija i u svim ostalim crnogorskim opštinama.