NAJAVLJEN NOVI KONTIGENT VAKCINA

BOROVINIĆ-BOJOVIĆ: NAJKASNIJE DO KRAJA APRILA STIĆI ĆE OKO 200.000 KINESKIH VAKCINA

Autor Jovana Raičević Izvor Vijesti

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović saopštila je da će Crna Gora do kraja sedmice dobiti još jedan kontingent ruskih vakcina, a najkasnije do kraja aprila još oko 200.000 kineskih vakcina, pišu Vijesti.

Izvor: Vlada Crne Gore/YouTube

Ona je to izjavila tokom skupštinskog Odbora za zdravstvo, rad i socijalno staranje na kojem se raspravlja o procesu imunizacije stanovništva, navode Vijesti.

Borovinić Bojović je kazala da je proces vakcinacije počeo po planu, te da je danas došlo još 30.000 Sinofarmovih vakcina.

"Dogovor sa kineskim ambasadorom je da će oko 200.000 vakacina najkasnije do kraja aprila stići u Crnu Goru", kazala je Borovinić Bojović.

Dogovoreno je, kako je dodala još 200.000 Sputnjik V vakcina, pored ranije dogovorenih 50.000, od kojih je 5.000 već stiglo.

"Do kraja sedmice očekujemu drugi kontingent tih vakcina", saopštila je Borovinić Bojović.

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja Podgorica Danilo Jokić kazao je da će u petak veče ili subotu biti završena vakcinacija zdravstevih radnika u Domu zdravlja.

Saopštio je da će od ponedjelja kreće vakcinacija starijih od 80 godina.

Jokić je kazao i da ga brine mali broj prijavljenih zdravstvenih radnika za vakcinaciju, samo njih 385.

"Nešto što je zabrinjavajući podatak, a to je da se za vakcinaciju prve doze, u ovom momentu, prijavljeno 385 zdravstvenih radnika. Ušli smo u neku analizu, tim ljudi to ozbiljno radi", rekao je Jokić.

Direktor podgoričkog Doma zdravlja je naveo i da su u toj ustanovi dobro organizovani i očekuje da će vakcinacija proteći u najboljem redu, zaključuju Vijesti.