Reagovanje

GLAVNI GRAD: Od početka realizacije projekta PPOV imamo intenzivnu komunikaciju sa zvaničnim predstavnicima Botuna

Autor Jovana Raičević

Glavni grad od početka realizacije projekta postorjenja za prečišćavanje otpadnih voda ima intenzivnu komunikaciju sa zvaničnim predstavnicima Botuna, saopšteno je iz PG Biroa.

Izvor: MONDO/Danilo Jauković

U reagovanju na navode SNP-a, iz Glavnog grada kažu da su izašali u susret svim zahtjevima predstavnika lokalne zajednice, uključujući i izgradnju podvožnjaka vrijednog 800.000 eura.

"Takođe, na njihov dodatni, nedavno upućen, zahtjev da se izgradi alternativna saobraćajnica, iz Glavnog grada promptno je odgovoreno i krenulo se u realizaciju istog, ali je nekoliko mještana Botuna, koji Glavnom gradu nijesu od ranije poznati kao predstavnici građana tog dijela grada, blokiralo radove i tako spriječilo da se udovolji njihovom ranijem zahtjevu. Nakon toga, gradonačelnik Vuković je odmah primio na razgovor grupu građana iz Botuna i u otvorenom i konstruktivnom dijalogu saopštio da gradska uprava želi da bude dio rješenja i da pronađe adekvatan i prhvatljiv način u odnosu na njihove realne zahtjeve, kako bi se nastavila realizacija projekta sistema sakupljanja i prečišćavanja otpadnih voda u Podgorici", navodi se u reagovanju.

"Čemu u prilog nedvosmisleno govori i krajnje nerealan i neozbiljan zahtjev koji se odnosi na izmjenu lokacije na kojoj će se graditi buduće postorojenje. Naglašavamo da su odgovorni predstavnici Glavnog grad na bazi činjenica i argumenata objasnli razloge zbog kojih je takav zahtjev apsolutno neprihvatljiv, na šta je jedan dio mještana Botuna odgovorio upućivanjem najprizemnijih i najvulgarnijih uvreda na račun Gradonačelnika i uprave Glavnog grada. Očigledno potpomognuti i ohrabreni populističkim istupima ministra Ratka Mitrovića, te izjavama predstavnika određenih političkih partija, među kojima se posebno ističe SNP, navodni predstavnici Botuna koji se u toj ulozi pojavljuju unazad dvadesetak dana, jasno žele da opstruiraju i politizuju realizaciju ovog najznačajnijeg projekta, ne samo za Podgoricu, nego i Crnu Goru, što im svakako neće poći za rukom", zaključuje se u reagovanju.